Ex-PlayStation-Manager Voorspelt Einde van Consoleoorlogen – Ontdek Wie Wint

19 oktober 2024 om 19:00 in Gaming-nieuws met Geen reacties

Tijdens Gamescom Asia sprak Ex-PlayStation-Manager over de staat van de gaming-industrie en verklaarde dat consoleoorlogen geen plaats hebben in de toekomst van gaming.

De_toekomst_van_gaming_volgens_voormalige_Sony_CEO

 

Shawn Layden: De Voormalige CEO van Sony Interactive Spreekt over de Toekomst van Gaming

Tijdens een interview op Gamescom Asia, die van 17 tot 20 oktober in Singapore werd gehouden, deelde Shawn Layden, voormalig CEO van Sony Interactive en nu adviseur van de gigant Tencent, zijn gedachten over de toekomst van de gamingmarkt en de huidige stand van zaken.

In een zeer interessant interview vatte Layden samen dat de vereenvoudiging van consoles heeft geleid tot een Teraflop-oorlog, waarbij de creatieve kant van videogames wordt verwaarloosd en de nadruk komt te liggen op grafische kracht, wat gamers niet langer inspireert. Dit is de tactiek die Xbox en PlayStation hebben gevolgd voor de nieuwste generatie consoles.

De_teraflop_strijd_tussen_xbox_en_playstation

Layden’s Oplossingen om de Gamingmarkt te Revitaliseren

Shawn Layden vergeleek de huidige situatie van de gamingmarkt met die van de filmindustrie, waar originele films zeldzaam zijn en franchises de markt domineren. Op een vergelijkbare manier hebben AAA-games de aandacht opgeëist, terwijl AA-games verdwenen zijn. Layden ziet de terugkeer van AA-games, samen met indie-games, als de redding van het medium videogames.

Tijdens een livepanel van IGN in juni 2024 deelde Layden ook zijn gedachten over de eenwording van consoles op dezelfde AMD-architectuur. Hij merkte op dat hij hoopt dat dit het einde betekent van exclusieve games, die de gaminggemeenschap verdelen.

Nintendo met de Switch – Een Voorbeeld dat Grafische Kracht Niet Alles is en Switch 2

De voormalige CEO van Sony Interactive heeft enkele interessante en gedeeltelijk geldige ideeën. In zijn betoog lijkt hij echter het standpunt van Nintendo te negeren, dat creativiteit boven pure grafische kracht stelt. Toch dankt Nintendo een groot deel van zijn succes aan exclusieve titels en indie-games.

Hoewel de PS5 in 2023-2024 de markt domineerde qua winst, verkocht de Switch meer dan een derde van de consoles en stond daarmee op de derde plaats van de meest verkochte consoles wereldwijd. Met geruchten dat de toekomstige Switch 2 een bescheiden hardware zal hebben, die niet de teraflop-trend volgt, zijn alle ogen nu gericht op Nintendo. De gamingwereld kijkt reikhalzend uit naar de onthulling van de nieuwe console, waarschijnlijk tegen het einde van 2024.

 

ONTDEK HET LAATSTE NIEUWS EN PROMOTIES OVER NIEUWE GAMES BIJ CDKEYNL

Download de gratis CDkeyNL Browserextensie en BESPAAR GELD

Voor al het laatste nieuws over videogames, trailers en beste deals, zorg ervoor dat je ons bij je favorieten zet..

Je kunt alle beste en goedkoopste online deals vinden voor cd-sleutels, gamecodes, cadeaub onnen en antivirussoftware van de geverifieerde cd-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.

Om geen nieuws van CDkeyNL te missen, abonneer je op Google News.

Lees dit bericht in :

Door whizzerlow whizzerlow


MEER RELEVANTE ARTIKELEN