De Ex-Leider van Blizzard Probeerde Microtransacties te Verminderen – Dit Is Wat Er Gebeurde

18 oktober 2024 om 08:00 in Gaming-nieuws met Geen reacties

Een interessant nieuwsbericht bespreekt hoe iemand probeerde microtransacties uit Blizzard-games te verwijderen. Een stap die de toekomst van het bedrijf had kunnen veranderen.

ex_presidente_Blizzard_non_voleva_microtransazioni_su_Diablo_IV_ed_Overwatch_2_

 

Ex-President van Blizzard en de Vermeende Strijd Tegen Microtransacties

Uit het recente boek “Play Nice: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment” van Jason Schreier komt een interview met de voormalige president van Blizzard, Mike Ybarra. Volgens het laatste hoofdstuk van het boek wilde hij microtransacties in Blizzard-games verminderen voordat Microsoft het overnam.

Specifiek spreekt hij over Diablo IV en Overwatch 2, vóór hun lancering. Een “strijd” die, volgens de ex-president, hem de woede van velen binnen Blizzard heeft gekost. Hoewel Ybarra niet bepaald populair was toen hij de functie in 2021 overnam. Evenmin was hij welkom in zijn huidige rol als CEO van PrizePicks, een sportweddenschappen-app.


Diablo IV en Overwatch 2: Twee Tegengestelde Voorbeelden van Microtransacties

De twee spellen die Ybarra noemt, zijn zeker bijzonder als het gaat om microtransacties. Aan de ene kant hebben we Overwatch 2, een duidelijke mislukking voor Blizzard, die koos voor een F2P-model en overdreven microtransacties.

Aan de andere kant biedt Diablo IV microtransacties voornamelijk op esthetisch niveau, zonder de spelervaring aan te tasten. Een niet-agressieve aanpak die goed is ontvangen door de spelers. Dit leidde zelfs tot een aanzienlijk financieel succes, met 150 miljoen dollar alleen al van skins, en een solide eerste uitbreiding met Vessel of Hatred.

De Toekomst van Blizzard met Microsoft – Microtransacties

De overname van Activision Blizzard werd eind 2023 afgerond, maar halverwege 2024 hebben we zeker enkele interne veranderingen gezien. Het meest opvallende waren de talrijke personeelsverlagingen, die Blizzard al met 1.900 verloren arbeidsplaatsen hebben getroffen.

Kortom, Xbox probeert kosten te dekken, en microtransacties zijn een belangrijke bron van inkomsten op lange termijn. We zullen binnenkort de plannen van Xbox voor 2025 ontdekken, maar het is zeker niet onmogelijk dat World of Warcraft binnenkort wordt toegevoegd aan de aanbiedingen van Xbox Game Pass.

 

ONTDEK HET LAATSTE NIEUWS EN PROMOTIES OVER NIEUWE GAMES BIJ CDKEYNL

Download de gratis CDkeyNL Browserextensie en BESPAAR GELD

Voor al het laatste nieuws over videogames, trailers en beste deals, zorg ervoor dat je ons bij je favorieten zet.

Je kunt alle beste en goedkoopste online deals vinden voor cd-sleutels, gamecodes, cadeaub onnen en antivirussoftware van de geverifieerde cd-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.

Om geen nieuws van CDkeyNL te missen, abonneer je op Google News.

Lees dit bericht in :

Door whizzerlow whizzerlow


MEER RELEVANTE ARTIKELEN