Zijn Je PS Plus Games in Gevaar? Leer Hoe Permanente Verlies te Voorkomen

16 oktober 2024 om 20:00 in Gaming-nieuws met Geen reacties

Met de aankondiging van de aankomende games op Playstation Plus, ontstaat er echter een nieuw probleem. Dit probleem houdt verband met de licentie van een van de games die volledig van PSN zal worden verwijderd.

PS_Plus_Lijst_verwijderde_spellen_eind_Oktober_2024

 

Verlies van PS Plus-spellen – Het geval van LittleBigPlanet 3

Vanaf 31 oktober 2024 wordt LittleBigPlanet 3 samen met zijn DLC’s permanent uit de Playstation Store verwijderd. Momenteel is de titel beschikbaar als onderdeel van de PS Plus Extra en Premium niveaus, die gratis toegang bieden tot een selectie van games. Het probleem betreft echter de licentie van het spel.

Het lijkt erop dat door het downloaden van de “tijdelijke” versie van de Game Catalogus, de licentie van LittleBigPlanet 3 zal worden vervangen door deze versie, wat het verlies van het spel veroorzaakt voor degenen die het in 2017 hebben ingewisseld als een Maandelijks Gratis PS Plus-spel. Zoals het team op Twitter (X) bevestigt, is er echter geen risico voor degenen die het spel voor 31 oktober hebben gekocht.

Playstation: Zo bescherm je je gamebibliotheek tegen verwijderingen

LittleBigPlanet 3 is zeker een bijzonder geval, aangezien er in april 2024 al een aankondiging was over het sluiten van de servers en het spel nu volledig uit PSN zal worden verwijderd. Dit komt waarschijnlijk door een licentie die binnenkort verloopt, wellicht na 10 jaar.

Om je digitale bibliotheek op Playstation te beschermen, raden we aan om de volgende eenvoudige stappen te volgen, vooral voor LittleBigPlanet 3:

  • Controleer regelmatig de lijst van games die volledig worden verwijderd.
  • Als je een spel hebt ingewisseld als een Maandelijks Gratis PS Plus-spel, controleer dan of het spel beschikbaar is als onderdeel van de Playstation-catalogus voordat je het downloadt.
  • Als dit het geval is, moet je het downloaden via Playstation Plus in plaats van de Gamecatalogus, om te voorkomen dat de licentie wordt vervangen.
  • Om zeker te zijn, raden we aan te wachten tot het spel uit de Gamecatalogus is verwijderd voordat je het opnieuw probeert te downloaden.
  • Als een van je spellen is vervangen door een “tijdelijke” licentie en uit je bibliotheek is verwijderd, neem dan contact op met de Klantenservice. Blijf proberen totdat je een medewerker vindt die bereid is de ontbrekende games te herstellen.
  • Bij aankoop van het volledige spel krijgt de gekochte licentie voorrang en wordt toekomstige toegang tot de titel gegarandeerd.

LittleBigPlanet_3_Aangeboden_als_Volledig_Maandelijks_Spel

Playstation Plus – Het licentieprobleem en de risico’s van de digitale markt

Het licentieprobleem bij games is moeilijk te begrijpen voor de gemiddelde gebruiker. Het probleem met de licenties op Playstation is al lang bekend, maar in dit geval, met LittleBigPlanet 3, wordt het spel permanent verwijderd, tenzij het al in de bibliotheek van gebruikers staat.

Dit is echter geen op zichzelf staand geval, en we zouden binnenkort andere games kunnen verliezen wanneer licenties van tien jaar aflopen. Playstation staat hier niet alleen in: Valve heeft onlangs de Steam-abonnementsvoorwaarden bijgewerkt en de licentiestatus van de games die we “kopen” bevestigd. Nog een reden om op de hoogte te blijven en te besparen op je volgende aankopen met Allkeyshop.

 

ONTDEK HET LAATSTE NIEUWS EN PROMOTIES OVER NIEUWE GAMES BIJ CDKEYNL

Download de gratis CDkeyNL Browserextensie en BESPAAR GELD

Voor al het laatste nieuws over videogames, trailers en beste deals, zorg ervoor dat je ons bij je favorieten zet..

Je kunt alle beste en goedkoopste online deals vinden voor cd-sleutels, gamecodes, cadeaub onnen en antivirussoftware van de geverifieerde cd-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.

Om geen nieuws van CDkeyNL te missen, abonneer je op Google News.

Lees dit bericht in :

Door whizzerlow whizzerlow


MEER RELEVANTE ARTIKELEN