Game Freak gehackt: Pokémon-spellen en Nintendo Switch 2 gelekt

14 oktober 2024 om 19:29 in Gaming-nieuws met Geen reacties

Game Freak, de Japanse ontwikkelaar van de Pokémon-spellen, heeft bevestigd dat het afgelopen augustus te maken heeft gehad met een datalek. Hackers hebben naar verluidt toegang gekregen tot duizenden namen en e-mailadressen van werknemers, evenals de codenamen van de aankomende Nintendo Switch 2 en toekomstige Pokémon-spellen.


Game Freak, de ontwikkelaar van de Pokémon-spellen sinds 1996, heeft toegegeven slachtoffer te zijn geworden van een hack in augustus. De hack leidde, zegt het bedrijf, tot een lek van persoonlijke informatie van huidige en voormalige werknemers en omvatte toegang tot nieuwe, oude en beta Pokémon broncode en ontwerpen.

Belangrijk voor Nintendo- en Pokémon-fans is dat de onbekende derde partij ook de codenamen van het Pokémon-spel van de 10e generatie en de aankomende Nintendo Switch 2 heeft geopend en gelekt. Het lek suggereert ook dat het volgende Pokémon-spel al wordt getest op de Switch 2.

Ontdek meer over de Nintendo Switch met CDKeyNL.

Pokémon-spellen en Nintendo Switch 2 lekken: Game Freak Hacked

De hack van Game Freak heeft geleid tot een enorme datalek, waarbij ongebruikte Pokémon pixelart, gamebroncode en screenshots van niet-uitgebrachte titels online opdoken. Een deel van het lek omvat de codenamen van zowel het aankomende 10e generatie Pokémon-spel als de Nintendo Switch 2. Het volgende Pokémon-spel staat naar verluidt intern bekend als “Gaia” en wordt momenteel getest op “Ounce”, wat verondersteld de codenaam voor de Switch 2 is.

Nintendo heeft officieel niet gereageerd op het lek. Game Freak heeft gezegd: “We verontschuldigen ons oprecht voor het ongemak en de zorgen die bij alle betrokkenen zijn veroorzaakt.” Degenen die niet online willen zoeken naar de gelekte informatie, moeten wachten tot het einde van dit jaar voor toekomstige officiële inhoud van Game Freak en nieuws over de Nintendo Switch 2.

Lees waarom Nintendo Palworld aanklaagt in ons artikel.

VERGELIJK DE PRIJZEN VAN NINTENDO SWITCH SPELKEYS

Pak korting op Nintendo- en Pokémon-spellen met de vergelijkingstool van CDKeyNL. Vergelijk duizenden aanbiedingen voor spelkeys en krijg de beste prijzen voor je videogames.

VERGELIJK SPELKEY PRIJZEN EN BESPAAR GELD MET CDKEYNL

Download de CDKeyNL-browserextensie gratis – BESPAAR GELD

Voor het laatste nieuws over videogames, trailers en de beste deals, zorg ervoor dat je ons aan je bladwijzers toevoegt.
Je kunt alle beste en goedkoopste online aanbiedingen voor CD-sleutels, gamecodes, cadeaubonnen en antivirussoftware vinden bij de geverifieerde CD-keyverkopers op onze winkelpagina’s.

Om geen nieuws over CDKeyNL te missen, abonneer je op Google News.

Lees dit bericht in :

Door Daniel Burrows Daniel


MEER RELEVANTE ARTIKELEN