Silent Hill 2 Remake: Releasedatum, Platforms en Informatie

7 oktober 2024 om 18:58 in Gaming-nieuws met Geen reacties
Silent Hill 2 Remake

De Silent Hill-franchise is al vele jaren bekend en geliefd bij spelers. Eindelijk komt er een remake van het populaire Silent Hill 2 uit 2001. Ontdek hier alles over de Silent Hill 2 Remake.

Belangrijkste informatie

  • De Silent Hill 2 Remake komt uit op 8 oktober 2024 voor PC en PlayStation 5.
  • Kruip in de huid van James Sunderland terwijl je op zoek gaat naar je overleden vrouw.
  • Ervaar het origineel uit 2001 met nieuwe levels en verbeterde graphics.

Releasedatum van de Silent Hill 2 Remake

De langverwachte Silent Hill 2 Remake komt eindelijk uit op 8 oktober 2024. Het is een remake van het iconische horror-spel uit 2001. Je krijgt een spel met gemoderniseerde levels, verbeterde graphics en vele andere veranderingen, maar de geest van het iconische spel dat door fans en critici werd geliefd, blijft behouden.

De Silent Hill Remake verschijnt voor de PC en PlayStation 5. Helaas is er tot nu toe nog niets aangekondigd voor andere consoles. Het spel is ontwikkeld door Bloober Team SA, bekend van onder andere Layers of Fear en The Medium, en wordt, net als het origineel, uitgegeven door Konami.

Als je de Silent Hill 2 Remake pre-ordert, krijg je zelfs nog enkele bonussen. Bij de Standard Edition krijg je naast het spel ook het Mira Hondenmasker. Daarnaast kun je het spel iets eerder downloaden, zodat je het direct op 8 oktober kunt spelen.

De Deluxe Edition biedt je nog meer voordelen. Als pre-order bonus krijg je naast het Mira Hondenmasker ook 48 uur Early Access. Dus kun je het spel al op 6 oktober spelen. Daarnaast ontvang je in de Deluxe Edition ook het masker van Pyramid Head, een digitaal artbook en de digitale soundtrack.

Verhaal en personages van Silent Hill 2 Remake

Laten we het eerst hebben over het verhaal van de Silent Hill 2 Remake. Silent Hill 2 is een horror game en het is het tweede deel van de Silent Hill serie. Het eerste deel was minder populair bij fans en critici en heeft daarom nog geen remake gekregen.

Je speelt als James Sunderland, die na de dood van zijn vrouw een mysterieuze brief ontvangt. Deze brief zou geschreven zijn door zijn overleden vrouw. In de brief vraagt ze hem om naar Silent Hill te komen en haar daar opnieuw te ontmoeten. Omdat James nog niet over de dood van zijn vrouw heen is, grijpt hij deze kans en vertrekt naar Silent Hill. In Silent Hill ontmoet James veel mysterieuze wezens en gebeuren er veel verontrustende dingen.

Silent Hill 2 Remake Gameplay en Trailer

Zoals al eerder gezegd, speel je als James Sunderland. Een vrij doorsnee type zonder speciale krachten of vaardigheden. Daarom voelt de Gameplay van de Silent Hill 2 Remake veel realistischer aan. In gevechten heb je geen grote voordelen ten opzichte van je vijanden en elk van hen zou je snel kunnen verslaan. Dit gevaar zie je ook in de Gameplay Trailer, die je hier kunt bekijken.

In de Story Trailer van Silent Hill 2 zien we ook veel van de bekende personages terug. Voor het eerst zagen we Eddie, beter bekend als Tweedle Dee/Tweedle Dum. Hij ziet er in de trailer weliswaar wat duurder uit, maar toch even vreemd zoals we hem kennen. Ook Mary zien we terug, en je kunt zien dat er veel naar het origineel is gekeken.

Wat is er nieuw in de Silent Hill 2 Remake?

In Silent Hill 2 zijn er natuurlijk veel dingen veranderd. Allereerst zien de graphics er natuurlijk veel beter uit dan het origineel uit 2001. Door de Unreal Engine 5 ziet het spel er nog realistischer uit. Maar dat is niet het enige nieuwe. Spelers die het origineel hebben gespeeld, zullen in de levels snel merken dat er veel veranderd is. Het is namelijk echt een remake, dus er is veel opnieuw gemaakt en niet alleen de graphics zijn verbeterd.

Alle levels in het spel zijn gemoderniseerd en uitgebreid. Sommige gebieden zijn bijvoorbeeld groter geworden, zodat je meer te verkennen hebt. Het spel biedt dus ook voor spelers van het originele spel veel nieuwe dingen. Ook het vechten is wat gemoderniseerd. Je kunt nu bijvoorbeeld richten met een wapen, een functie die tegenwoordig vanzelfsprekend is, maar in 2001 nog moeilijk te implementeren was. Omdat richten natuurlijk iets krachtiger is dan alleen maar in een richting kijken en hopen dat je raakt, is het wapen iets zwakker gemaakt en is er relatief weinig munitie.

De vijanden in het spel gedragen zich over het algemeen anders en zijn iets slimmer geworden. Ze ontwijken iets als je met een wapen schiet. Maar één ding is niet veranderd: hun kracht, waardoor elke vijand een echte bedreiging vormt. Ondanks alle nieuwigheden is geprobeerd het psychologische horrorgevoel te behouden.

Nieuws over de Silent Hill 2 Remake

Het spel heeft verschillende eindes, waardoor het de moeite waard is om het meerdere keren te spelen. Voor dit soort gevallen is er New Game Plus, maar in Silent Hill 2 is deze modus iets anders dan je misschien kent. New Game Plus wordt ontgrendeld zodra je het spel een keer hebt uitgespeeld, ongeacht de moeilijkheidsgraad. Daarna ontgrendel je de nieuwe modus en kun je alles opnieuw selecteren, inclusief de moeilijkheidsgraad. Als je het spel op Makkelijk hebt gespeeld, kun je je New Game Plus toch op Moeilijk starten.

In New Game Plus neem je, in tegenstelling tot veel andere spellen, niet je wapens en uitrusting van andere opgeslagen spellen mee, maar begin je helemaal opnieuw. Toch biedt New Game Plus veel nieuws. Bijvoorbeeld nieuwe items en eindes. Zo kun je in New Game Plus alleen het legendarische Honden-Einde bereiken. Hiervoor moet je alle delen van de gebroken sleutel vinden en er zijn nog enkele andere eindes meer.

Daarnaast krijg je in New Game Plus bijna direct aan het begin een nieuw wapen waarmee je kunt vechten, namelijk een kettingzaag. Dit wapen is extreem krachtig en kan het spel bijna in zijn eentje winnen. Dus, als je het spel echt wilt ervaren, kun je het wapen beter laten zitten. Maar als je gewoon snel door het spel heen wilt, is het een erg handig hulpmiddel.

Conclusie: Waarom de Silent Hill 2 Remake een must is

De Silent Hill 2 Remake brengt het iconische horror-spel uit 2001 terug in gemoderniseerde vorm, met verbeterde graphics en nieuwe inhoud, zonder de sfeer van het origineel te verliezen. Dankzij de Unreal Engine 5 kan het spel er nog realistischer uitzien en geeft het je nog meer het horrorgevoel.

Bovendien blijft het spel trouw aan zijn focus op psychologische horror. Het biedt nog steeds sterke, bedreigende vijanden en een beklemmende sfeer. Fans van het origineel zullen de veranderingen in de levels opmerken en iets nieuws beleven in een spel dat ze dachten volledig te kennen.

Dus, als je nu zin hebt gekregen in de Silent Hill 2 Remake, raad ik je aan om zeker even bij CDKeyNL te kijken. CDKeyNL vergelijkt voor jou de prijzen van meer dan 60 verschillende winkels en kan je zo altijd de beste prijs voor videogames tonen.

CDKeyNL VOORZIET JE VAN DE BESTE BESCHIKBARE AANBIEDINGEN

Download de gratis CDKeyNL browserextensie – BESPAAR GELD

Om altijd op de hoogte te blijven van de laatste nieuwsberichten, trailers en beste aanbiedingen voor videogames, voeg ons toe aan je bladwijzers.
Je vindt alle beste en goedkoopste online aanbiedingen voor CD-keys, spelcodes, cadeaukaarten en antivirussoftware van de geverifieerde CD-key verkopers op onze winkelpagina’s.

Mis geen nieuws van CDKeyNL, abonneer je op ons via Google News.

Lees dit bericht in :


Door Kilian Kilian


Meer relevante artikelen