Assassin’s Creed Shadows: Releasedatum, platforms, prijs en alles wat we tot nu toe weten

22 september 2024 om 16:06 in Gaming-nieuws met Geen reacties
Assassin’s Creed Shadows

Binnenkort verschijnt het volgende deel van Assassin’s Creed, dat zich afspeelt in het feodale Japan. Deze game introduceert nieuwe gameplayfuncties en twee hoofdpersonages die je beide kunt spelen. Elk van hen heeft verschillende vaardigheden en spelmechanieken. Lees hier alles over Assassin’s Creed Shadows.

Belangrijkste informatie

  • Assassin’s Creed Shadows verschijnt op 15 november voor PC, PS5 en Xbox Series.
  • Duik in Japan in de 16e eeuw, midden in een burgeroorlog.
  • Ervaar verschillende gameplay-mechanieken van de twee verschillende personages.

Assassin’s Creed Shadows Releasedatum, Prijzen en Platforms

Laten we beginnen met het belangrijkste: vanaf wanneer je eindelijk Assassin’s Creed Shadows kunt spelen. Velen wachten al een eeuwigheid op een Assassin’s Creed-game die zich in Japan afspeelt. En dat wachten is bijna voorbij. De game verschijnt op 15 november 2024 voor PC, Mac, Amazon Luna, PS5 en Xbox Series X|S. Als je de Gold of Ultimate Edition voorbestelt, kun je de game zelfs 3 dagen eerder spelen, namelijk vanaf 12 november. Dit geldt ook als je een Ubisoft+ abonnement hebt, waarmee je de game gratis kunt spelen.

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende edities, elk met verschillende prijsklassen en bonussen. We komen straks op de bonussen terug, maar laten we eerst naar de prijs kijken. De Standard Edition kost €69,99. De Gold Edition kost €109,99 en de Ultimate Edition €129,99. Het Ubisoft+ abonnement kost je €17,99 per maand. Maar met CDKeyNL kun je besparen bij de aanschaf van Assassin’s Creed Shadows.

Verhaal en Setting van Assassin’s Creed Shadows

Assassin’s Creed Shadows speelt zich, zoals eerder genoemd, af in het feodale Japan in de 16e eeuw, een periode waarin Japan zich in een burgeroorlog bevond. Je zult deze tijd beleven vanuit de perspectieven van twee personages: de Shinobi Naoe en Yasuke, de beroemde zwarte samoerai. Zij reizen door het hele land en zien hoe Japan verandert.

Assassin’s Creed Shadows

In het spel worden thema’s zoals eer, loyaliteit en rebellie aangesneden. Je beleeft de game vanuit beide strijdende partijen. Naoe staat aan de kant van het Iga-verzet en Yasuke is trouw aan de Oda-clan, geleid door Nobunaga. Dit geeft je de kans om de overtuigingen van beide zijden te zien en je eigen mening te vormen over de situatie. Meer informatie over het verhaal en de personages vind je hier.

Gameplay en Gevechtsmechanieken van Assassin’s Creed Shadows

Assassin’s Creed Shadows biedt je met de twee verschillende personages geheel verschillende gameplay-mechanieken. De Shinobi Naoe focust zich op stealth-elementen en is in directe confrontaties zwakker. Ze gebruikt hulpmiddelen zoals haar verborgen mes en een grijphaak om plekken te bereiken waar de samoerai niet kunnen komen, vanwaar ze verborgen aanvallen kan uitvoeren. Yasuke daarentegen kiest meer voor de confrontatie. Met zijn kracht kan hij vele vijanden overmeesteren en in gevechten verslaan.

Assassin’s Creed Shadows

Het spel biedt ook mechanieken zoals schaduwmanipulatie. Dit stelt Naoe in staat om zich stiekem naar vijanden toe te bewegen en ze vanuit een hinderlaag te verslaan. Daarnaast is er een seizoensysteem in het spel, waardoor de omgeving verandert en je je tactieken moet aanpassen aan de omstandigheden.

Verkenning en Wereldontwerp

De wereld van Assassin’s Creed Shadows is groot en biedt veel mogelijkheden om te verkennen. In de wereld vind je verschillende omgevingen en gebieden, van historische kastelen tot eenvoudige boerderijen. Natuurlijk kom je ook bossen, bergen en prachtige open landschappen vol bloemen tegen. Elke locatie is zeer gedetailleerd en herbergt altijd iets om te ontdekken. Er is veel aandacht besteed aan historische nauwkeurigheid, waardoor je je echt in het Japan van de 16e eeuw waant.

Assassin’s Creed Shadows

Net als in vrijwel elke Assassin’s Creed-game kun je in de wereld synchronisatiepunten vinden van waaruit je hele gebieden ontdekt. Maar in dit spel geven de markers je niet meteen alles aan, dus moet je echt zelf op zoek gaan. Gelukkig maakt de prachtige spelwereld het verkennen erg leuk en is het ook nog eens een lust voor het oog.

Pre-order Bonussen en Edities van Assassin’s Creed Shadows

Als je Assassin’s Creed Shadows al hebt gepre-orderd of dat nog gaat doen, ontvang je bij elke editie een kleine bonus. De pre-order bonus voor Assassin’s Creed Shadows is een bonusmissie genaamd “Een hondenleven”. Naast de pre-order bonus die bij elke editie zit, zijn er ook edities met extra bonussen. Bestel Assassin’s Creed Shadows voordelig vooruit en ontvang deze bonussen.

Assassin’s Creed Shadows

De Gold Edition geeft je drie dagen eerder toegang tot Assassin’s Creed Shadows en bevat daarnaast de Season Pass. De Season Pass bevat direct een bonusmissie met ontgrendelbare inhoud en later ontvang je gratis verdere uitbreidingen. De Ultimate Edition biedt naast alle genoemde voordelen ook het Ultimate-pakket. Dit pakket biedt enkele items, waaronder het Sekiryuu-personagepakket met uitrusting en wapensets voor Naoe en Yasuke, vier unieke decoratieve objecten voor het onderkomen van je Shinobi-league, vijf vaardigheidspunten en het “Rode Draak” filter in de filmmodus.

Conclusie: Waarom Assassin’s Creed Shadows een mijlpaal in de reeks zal zijn

Fans wachten al lang op een Assassin’s Creed met een Japanse setting en nu is het er eindelijk. Het spel weet te overtuigen met zijn twee protagonisten met compleet verschillende mechanieken. Er is veel variatie in de gevechten en er is enorm veel te verkennen, allemaal in een prachtige open wereld. Het ziet ernaar uit dat Assassin’s Creed Shadows een van de meest opwindende spellen in de Assassin’s Creed-serie wordt.

Als je interesse hebt in de game, pre-order Assassin’s Creed Shadows nu en ontvang unieke bonussen. Ga met Naoe en Yasuke op hun avontuur vanaf 15 of 12 november en beleef een historisch accurate burgeroorlog vanuit beide partijen.

CDKeyNL biedt je de beste beschikbare aanbiedingen

Download de gratis CDKeyNL browserextensie – Bespaar geld

Om altijd op de hoogte te blijven van het laatste gamenieuws, trailers en beste aanbiedingen, voeg ons toe aan je favorieten.
Je vindt alle beste en goedkoopste online aanbiedingen voor CD-keys, gamecodes, cadeaubonnen en antivirussoftware van de geverifieerde CD-key-verkopers op onze shoppagina’s.

Mis geen nieuws van CDKeyNL en abonneer je op ons via Google News.

Lees dit bericht in :


Door Kilian Kilian


Meer relevante artikelen