Xbox Game Pass op PlayStation: Gebeurt dit echt?

16 februari 2024 om 11:32 in Gaming-nieuws met Geen reacties
Xbox Game Pass op PlayStation

Beschikbaarheid van Xbox Game Pass op PS5

Nu de lopende PlayStation vs Xbox anti-trust zaak met betrekking tot Microsoft’s recente overname van Activision Blizzard voor $69 miljard voorbij is, gaan geruchten rond dat Microsoft van plan is om Xbox Game Pass uit te brengen in de PS Store en op de PlayStation 5. Maar hoe nauwkeurig zijn die geruchten eigenlijk?

In de recente Xbox Business Update kondigde Microsoft aan dat de Xbox Game Pass de ongelooflijke mijlpaal van 34 miljoen abonnees heeft bereikt. Dit heeft velen doen denken dat Microsoft uiteindelijk zal uitbreiden naar PlayStation, iets wat werd gesuggereerd toen Xbox CFO Tim Stuart onthulde tijdens de Wells Fargo TMT Summit in november vorig jaar dat Microsoft van plan is om elk first-party spel en elk abonnementsservice beschikbaar te maken op “elk scherm dat games kan spelen,” wat ook PlayStation en Switch zou omvatten.

Stuarts opmerkingen volgden op die van Xbox-baas Phil Spencer, die in 2018 zei dat Microsoft Xbox Game Pass naar elk apparaat wil brengen tijdens een Barclays-conferentie.

Helaas voor PlayStation- en Nintendo Switch-spelers, tijdens de recente Xbox Business Update, bevestigde het hoofd van Xbox Studios, Matt Booty, dat “Game Pass alleen beschikbaar zal zijn op Xbox.” Dat lijkt de geruchten te begraven, maar het is misschien niet zo eenvoudig.

Tijdens hetzelfde evenement kondigde Phil Spencer aan dat vier Xbox first-party spellen op meerdere platforms zouden worden uitgebracht, wat suggereert dat ze ook voor PS5 en Switch beschikbaar zullen zijn. Spencer weigerde te bevestigen welke spellen multi-platform zouden gaan, maar zei wel dat Starfield en de aankomende Indiana Jones and the Great Circle daar niet bij zouden zijn.

De aankondiging van meer Xbox-spellen die multi-platform worden uitgebracht, is een zet van Microsoft die het als noodzakelijk beschouwt om “langetermijnsucces voor zowel Xbox als de industrie als geheel te garanderen.”

Een opwindende stap die is bevestigd, is dat Diablo IV op 28 maart wordt gelanceerd op Xbox Game Pass, wat Microsoft en Xbox zien als het begin van Activision Blizzard-games die naar de abonnementsservice komen.

Conclusie: Partnerschap tussen Microsoft en Sony

Een partnerschap tussen Sony en Microsoft is misschien op dit moment gewoon te ver weg, en we krijgen mogelijk geen Xbox Game Pass op PlayStation, maar gamers kunnen blij zijn dat meer Xbox first-party spellen worden gelanceerd op PlayStation en Nintendo Switch. Hopelijk is het slechts het begin.

Vergelijk de prijzen van het Xbox Game Pass-abonnement

Xbox Game Pass blijft groeien, en je kunt je aansluiten bij de andere 34 miljoen abonnees om te ontdekken waarom het op dit moment het populairste abonnement in gaming is. Vergelijk de prijzen van Xbox Game Pass PC en Xbox Game Pass op CDKeyNL om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt.

HEB JE DE SALE GEMIST? GEEN ZORGEN, CDKeyNL HEEFT DE BESTE DEALS VOOR JE BESCHIKBAAR

Download gratis de Allkeyshop-browserextensie – BESPAAR GELD

Voor al het laatste nieuws over videogames, trailers en de beste deals, zorg ervoor dat je ons bookmarkt.
Je vindt alle beste en goedkoopste online deals voor cd-sleutels, gamecodes, cadeaubonnen en antivirussoftware van de geverifieerde cd-sleutelverkopers op onze winkelpagina’s.

| Om geen nieuws van Allkeyshop te missen, abonneer je op Google News.

Lees dit bericht in :

Door Daniel Burrows Daniel


MEER RELEVANTE ARTIKELEN